Stim ca abia astepti sezonul estival pentru a te distra alaturi de gasca la festivaluri. Fie ca mergi la cele de muzica, la cele de arta, la cele cu specific gastronomic sau cu diverse alte tematici, un lucru este sigur: vei avea parte de zile si nopti fierbinti de vara, cu agitatie, aglomeratie, mult dans, destule ore de somn in minus si peripetii.

Asa ca hai sa vedem astazi impreuna cum poti sa te bucuri de un festival de vara in deplina siguranta, iar singura ta preocupare sa fie exclusiv distractia.

1. Imbraca-te inteligent

sursa foto: whatgoesgoodwith.com

  • In primul rand, poarta lenjerie de bumbac moale si confortabila, care sa te lase sa dansezi in voie, fara sa te roada, sa te stranga sau sa te jeneze dupa multe ore de purtat. Opteaza pentru un maiou subtire si o pereche de boxeri discreti din materiale confortabile cin care nu transpiri, deoarece merg la orice tinuta de festival.
  • Poarta haine in straturi: le poti da jos daca ti-e cald, le poti pune inapoi daca ti-e rece si le poti impaturi rapid in orice rucsac.
  • Ia-ti cu tine o pelerina de ploaie din material plastic impermeabil – nu se stie niciodata cand ploua. In plus, o astfel de pelerina este usor de pus in bagaje, este reutilizabila dupa ce se usuca si nici nu costa foarte mult.
  • Ia-ti haine la moda simpatice, dar acorda-le atentie celor care se sifoneaza mai greu sau deloc. Ar fi pacat sa nu poti purta tricoul tau preferat numai pentru ca s-a sifonat in rucsac.

2. Ai grija ce incaltaminte porti

sursa foto: allisbelle.com

  • Exista o lege nescrisa a festivalurilor: nu iti lua incaltaminte care iti poate sari din picioare cand dansezi.
  • Nu iti lua incaltaminte care nu te poate proteja de impacturi fizice. Un bocanc peste sandalele tale in barete se poate traduce printr-o vizita la urgente si desigur ca nu vrei asta.

3. Protejeaza-te impotriva soarelui

sursa foto: lypsso.com

  • Da-te cu crema cu factor ridicat de protectie solara cat de des poti pe parcursul zilei si nu neglija zona fetei.
  • Poarta ceva pe cap: fie ca alegi o bandana cu insemnele formatiei tale preferate, fie ca porti o sapca in stil military, o palarie de paie de tip panama, una cu boruri largi, foarte feminine, protejeaza-ti capul de razele soarelui si simte-te bine aratand modern si stilat.
  • Nu iti uita ochelarii de soare acasa. Insa daca ai ochelari de firma, lasa-i acasa, ochelarii de soare sunt unul dintre cele mai usor de pierdut lucruri la un astfel de eveniment.

4. Spune nu accesoriilor pretioase

sursa foto: thefashiontag.wordpress.com

  • Nu ne intelege gresit, un festival de vara, fie ca este pe o plaja, la munte sau pe un stadion, este locul perfect in care poti sa iti dai frau liber imaginatiei si sa porti cele mai traznite haine si accesorii. Dar lasa acasa poseta Chanel sau inelele cu pietre pretioase. Astfel de lucruri au tendinta de a disparea repede si este pacat sa iti strici distractia plangand dupa bratara de aur primita in dar de la mama ta sau dupa lantisorul cu pandantiv pe care ti l-ai luat din prima bursa de merit.
  • Ai grija ca accesoriile tale sa nu te raneasca pe tine sau pe cei din jur. Stim ca iti plac bratarile cu tinte sau colierele cu insertii metalice, dar ideea este sa te distrezi si sa nu te accidentezi din greseala, sau, mai rau, sa ranesti pe altcineva.
  • Ca sa te poti misca in voie si sa nu duci grija banilor, a actelor, a telefonului sau a altor obiecte personale, ia-ti o borseta trendy care sa stea tot timpul lipita de tine. industria modei a venit cu noi modele si concepte foarte sexy si extrem de utile.

5. Ai grija de sanatatea ta!

sursa foto: telegraph.co.uk

  • Bea cat mai multa apa si nu exagera cu alcoolul
  • Mananca des si nu uita sa adaugi si niste vitamine si minerale, chiar daca la festivaluri este foarte populara mancarea de tip fast food. Niste fructe te vor mentine in forma si te vor hidrata pe parcursul zilei.
  • Ia la tine niste vitamine sau suplimente alimentare daca festivalul dureaza cateva zile si esti acolo cu cortul. Nu se stie niciodata cand oboseala, deshidratarea, expunerea la soare si miscarea fizica isi vor spune cuvantul, asa ca trebuie sa iti mentii echilibrul si sa ii dai corpului tau ce are nevoie ca sa poti dansa cat mai mult!
  • Nu uita sa iei cu tine o folie de aspirine: te vor ajuta sa scapi mai repede de febra musculara, de dureri de cap, de primele semne ale insolatiei sau de starea neplacuta dupa o noapte lunga de petrecere.

Cea mai importanta regula insa la orice festival de vara este sa te distrezi! Tu la ce festivaluri vei participa in acest sezon?