Atunci cand investesti in lenjerie de calitate, trebuie sa o si protejezi corespunzator. Lenjeria isi poate pastra vii culorile si mentine elasticitatea de-a lungul timpului, daca ai grija sa ii oferi o viata mai lunga.

Astazi vom vedea impreuna cateva solutii pentru ca lenjeria ta sa nu se deterioreze iar tu sa o porti cu drag pentru un timp mai indelungat.

Sutienele au nevoie de ingrijire speciala pentru a nu se deteriora, iar lenjeria de bumbac de zi cu zi necesita un tratament diferit de lenjeria sexy din materiale fine, elastice si fragile. Ca si principiu general, indiferent de ce tip de lenjerie porti, aceasta trebuie sa fie curatata eficient cu produse delicate si uscata la lumina si caldura naturale.

1. Spala de mana lenjeria fina de matase, dantela sau combinatii de bumbac si elastan pentru a impiedica distrugerea fibrelor.

2. Daca totusi iti speli lenjeria intima la masina, pune-o intr-un saculet special care o va proteja.


sursa foto: celestineboutons.canalblog.com

3. Alege un program scurt, cu apa rece, un detergent delicat si o viteza foarte mica de centrifugare pentru a pastra elasticitatea fibrelor. Caldura intensa si viteza mare de stoarcere distrug fibrele elastice in timp.

4. Nu duce lenjeria intima la curatatorie (indiferent din ce material textil este confectionata) si nu o usca intr-o masina speciala – daca usuci lenjeria la lumina si caldura naturala, tine departe piesele din fibre elastice si delicate departe de lumina directa a soarelui.

5. Usuca sutienele pe umeras pentru a impiedica deformarea si deteriorarea lor. Se recomanda folosirea umeraselor speciale pentru pantalonii barbatesti. Daca totusi usuci sutienele pe sarma de rufe, agata-le cu carlige ca si cum ar sta pe un umeras.


sursa foto: looksgud.com

6. Foloseste organizatoare de lenjerie pentru a mentine forma adecvata a sutienelor (cu cupele unele intr-altele).

7. Foloseste pungi speciale de tip ziplock pentru a pastra obiectele delicate, sutienele, chilotii, camasile de noapte si dresurile pentru a evita agatarea si deteriorarea lor accidentala. In cazul in care acestea sunt din dantela, prevenirea agatarii lor accidentale le va prelungi aspectul si starea calitativa buna.

8. Pentru o mai buna organizare, poti pastra lenjeria in cutii de carton mici (cutiile de pantofi sunt o solutie ingenioasa) in dulap, inclusiv sutienele, pentru a evita deteriorarea cupelor.

sursa foto: alldaychic.com

9. Nu calca piesele de lenjerie din alte fibre decat bumbacul. Ca si regula generala, sutienele nu se calca. Poti calca la o temperatura mica piesele de bumbac (chiloti, maiouri, body-uri) dar nu exagera cu temperatura.

10. Nu spala costumele de baie cu apa fierbinte, nu le calca si nu le stoarce la centrifuga. Avand in vedere ca lenjeria intima trebuie spalata des pentru a iti mentine o igiena adecvata si a te feri de potentiali alergeni sau iritatii ale pielii, foloseste detergenti de calitate care nu ataca fibrele delicate. Pentru eventuale pete, foloseste produse speciale de indepartare ale acestora si apoi pune lenjeria la spalat.

Tu ce alte metode de ingrijire a lenjeriei intime folosesti? Stii si alte trucuri de a prelungi viata lenjeriei?