La prima vedere nu pare sa existe nici o legatura intre lenjeria intima si tehnologie, desi in lumea moderna femeile au, desigur, nenumarate gadgeturi sofisticate care sunt incorporate in bijuterii, posete, ochelari de soare si alte accesorii. Este, asadar posibil ca si lenjeria intima sa devina conectata la tehnologie?

Hai sa vedem astazi impreuna trei inovatii care, pe langa faptul ca iti pot face viata mai usoara, ti-o pot chiar si salva!

1. Sensilk – Bustiera inteligenta pentru femei active

Daca folosesti smartphone-ul si aplicatiile aferente pentru a-ti masura parametrii biometrici atunci cand faci exercitii, stii ca acest lucru poate deveni inconfortabil. Ei bine, acum avem Sensilk, o bustiera de tip sport care iti masoara in timp real bataile inimii, rata respiratiei, numarul de calorii arse in timpul exercitiilor si multe altele.

In comparatie cu alte bustiere similare, aceasta este usoara, matasoasa si foarte confortabila la purtat. In tesatura bustierei sunt integrati senzori de ultima generatie, aceasta fiind sustinuta de o mica baterie care nici nu se simte la purtat.

Informatiile stocate de bustiera pot fi apoi citite si analizate pe aplicatia dedicata care vine impreuna cu ea. Aceasta piesa de lenjerie promite femeilor o deplina libertate atunci cand alearga, merg la sala, fac yoga sau alte exercitii, masurand exact acei parametri biometrici (si oferind si nenumarate sugestii) care te ajuta sa iti mentii un stil de viata sanatos.

sursa foto: www.wearablestylenews.com

2. Giapenta – Lenjeria care iti regleaza temperatura corpului

Piesele de lenjerie cu proprietati termice nu sunt o inovatie – intreaba orice pasionat de ski si o sa iti spuna unde sa gasesti maiouri sau colanti care protejeaza de frig. Dar linia de lenjerie pentru femei Giapenta face mai mult decat sa iti asigure un strat termic protector si confortabil.

Tehnologia utilizata in crearea de materiale inovatoare face ca lenjeria sa pastreze caldura corpului tau si sa ti-o redea atunci cand ai mai mare nevoie de ea. Supraincalzirea si transpiratia sunt semnificativ reduse cu ajutorul materialelor TempPro, care au ca origine tehnologiile de producere ale costumelor spatiale folosite de NASA pentru a ameliora efectele negative ale fluctuatiilor foarte mari de temperatura din spatiul cosmic.

sursa foto: www.giapenta.com

3. iTBra – Sutienul care detecteaza primele semne ale cancerului de san

Lenjeria intima poate fi utila, confortabila, sexy si potrivita oricarei ocazii. Dar de ce nu ar putea fi folosita si ca instrument de detectie si preventie a cancerului? Sutienul iTBra se afla momentan in faza de prototip, dar rezultatele preliminare sunt incurajatoare: utilizand senzori integrati in tesatura, sutienul masoara diferentele de temperatura la nivelul celulelor mamare pe parcursul unui ciclu circadian si transmite aceste date unui smartphone sau computer.

O examinare preventiva impotriva cancerului mamar poate fi astfel realizata dupa ce o femeie poarta acest sutien timp de 12 ore. Senzorii calculeaza activitatea celulara de la nivelul sanilor, putand astfel alerta posesoarea cu privire la prezenta anumitor probleme. Nivelul de acuratete in diagnostic al sutienului iTBra este de 87%, mai mare chiar si decat cel inregistrat in urma unei mamografii clasice.

sursa foto: www.goodhousekeeping.com

 

Legatura dintre tehnologie si lenjerie intima nu se opreste aici. Lumea moderna vine cu nenumarate solutii ingenioase care ar putea usura viata femeilor din lumea intreaga, putand chiar sa le mentina starea de sanatate.

Tu ce piesa de lenjerie dintre cele de mai sus ai purta? Care ti se pare cea mai utila?