Orice ghid de calatorie mentioneaza printre sfaturile pentru calatori si acel indemn cu care ne-am obisnuit deja: „calatoreste cu mai putin bagaj!” Mai usor de zis decat de facut, trebuie sa recunoastem ca uneori avem tendinta de a ne aglomera cu prea multe lucruri cand plecam in vacanta.

Astazi vom vedea impreuna 5 trucuri la care poti apela pentru a iti maximiza spatiul din troller sau geanta de voiaj, ca tu sa poti lua cu tine toate lucrurile pe care ti le doresti intr-un singur bagaj.

1. Ruleaza hainele in loc sa le impachetezi

Prima regula de a economisi spatiu in valiza este sa iti rulezi hainele. O sa observi ca se vor sifona mai greu, vor fi la vedere atunci cand ai nevoie de ele, incap mai bine in toate colturile valizei si iti permit ca deasupra sa pui hainele mai elegante, care trebuie impaturite in mod clasic.

2. Umple pantofii cu haine si obiecte

In primul rand, un sfat ce ar trebui urmat este acela de a nu duce cu tine mai mult de doua perechi de incaltaminte, una pentru plimbari si excursii, iar alta pentru evenimente mai formale.

Potriveste incaltamintea cu locul in care mergi si tine minte sa o impachetezi intotdeauna in pungi de plastic. Mai mult, nu lasa spatiul din interiorul incaltamintei neocupat. Umple pantofii si adidasii fie cu sosete, fie cu obiecte mici de toaleta, medicamente sau accesorii.

3. Nu lua recipiente voluminoase cand poti lua numai continutul lor

Cand vine vorba despre medicamente, este bine sa le ai cu tine in vacanta. Daca mergi intr-o tara straina mai ales, devine complicat sa iti cumperi un analgezic sau un antiinflamator, o solutie dezinfectanta sau un pansament gastric fara reteta.

Evita sa iti umpli bagajul cu cutii de carton, recipiente de sticla sau de plastic si ia la tine numai cate o folie din fiecare medicament sau umple o punguta mica sigilabila numai cu cateva pastile. Vei realiza astfel ca ai economisit spatiu, iar pungutele cu medicamente pot umple spatiile goale din bagaj.

4. Foloseste pungi securizate care se pot vida

O solutie la indemana oricand, pungile de plastic speciale pe care le poti vida pot reduce considerabil spatiul pe care hainele il ocupa. In plus, ele nu se vor sifona, iar din gramada nesfarsita de straturi de haine va ramane un bloc compact care poate umple eficient o parte din valiza.

Nu iti fa griji in ceea ce priveste intoarcerea acasa, pentru ca poti repeta procedura inainte sa parasesti destinatia.

5. Impacheteaza lenjeria intima

Nu subestima locul pe care il ocupa lenjeria intima in bagaj. Cu cat aceasta este mai bine impaturita si mai compacta(chiar si cu ajutorul unei pungi vidate), cu atat ea va arata mai bine si va lasa mai mult loc celorlalte lucruri pe care trebuie sa le iei in concediu.

Ia cu tine lenjerie subtire, usor de transportat si ingrijit si verifica daca locul de cazare dispune de servicii de spalatorie, pentru a evita sa iti aduci mai multa lenjerie decat ai nevoie.

Tu ce trucuri de economisire a spatiului din bagaje folosesti? Ai si alte idei cum ai putea maximiza spatiul disponibil intr-un troller sau o geanta de voiaj? Ai cateva secrete pe care ai vrea sa ni le impartasesti?