Calitatea lenjeriei intime este un lucru ce ar trebui sa preocupe atat femeile cat si barbatii, deoarece lenjeria este direct legata de starea noastra de sanatate si confort, aspecte ce nu trebuie neglijate indiferent de bugetul alocat unor astfel de cumparaturi.
Astazi vom discuta despre cele trei elemente esentiale pe care trebuie sa le testezi ca sa ai certitudinea ca lenjeria ta – incadrata in pretul pe care ti-l permiti – este de calitate:
1. Materialele
Un material de calitate este in general acela alcatuit din fibre naturale, cu o densitate foarte mare pe centimetru patrat. Cu cat un material se simte mai rigid, mai aspru, cu atat sansele ca purtarea unui astfel de obiect de lenjerie sa devina o corvoada.
Lenjeria intima ar trebui sa sa se simta moale, suficient de elastica, dar fara imperfectiuni, fara defecte vizibile, scame, neregularitati in densitatea materialului. Trebuie sa tii minte ca lenjeria este acel obiect de vestimentatie care iti atinge pielea pe tot parcursul zilei, si de aceea nu doresti sa te stranga, sa fie aspru, sa irite sau sa provoace mancarimi.
Incearca sa aplici acest mic truc indiferent daca este vorba despre un sutien sexy sau o pereche de boxeri confortabili: atinge materialul de pielea obrazului si incearca sa iti imaginezi cum se va simti corpul tau in acel material. Cauta in limitele bugetului pe care ti l-ai propus acele piese care se simt fine, moi, dense, fara potentialul de a te irita.
2. Elementele suplimentare
La acest capitol intra in general calitatea cusaturilor, a elasticelor si a celorlalte elemente care finiseaza un obiect de lenjerie. Ai grija ca elasticele sa fie solide, dar sa nu stranga, iar cusaturile sa fie puternice, dar nu facute neglijent.
Cusaturile trebuie sa fie egale, simetrice si drepte. Nu ar trebui sa vezi fire care ”ies” din cusaturi la margine, la fel cum nu ar trebui sa vezi portiuni de material prins in cusaturi.
In cazul femeilor in special, trebuie acordata o atentie deosebita sutienului. Partile intaritoare trebuie sa fie bine cusute, sa nu prezinte nici o forma de deteriorare, sa nu se vada proeminent si sa nu doara. Mai mult, sarmele ce sustin cupa unui sutien trebuie verificate sa nu iasa din locasul lor si sa fie rigide, dar adaptabile bustului.
3. Constructia lenjeriei
Ca si elemente de constructie, aici ne referim la simeteria unui obiect de lenjerie.
Astfel, cupele unui sutien trebuie sa fie egale, iar daca le suprapunem, sa devina o singura jumatate, fara nici o diferenta intre latimea sau lungimea uneia dintre parti.
La fel, o pereche de boxeri barbatesti se verifica prin suprapunerea celor doua jumatati.
Nu trebuie sa cauti lenjerie foarte scumpa ca sa beneficiezi de o calitate superioara a materialelor sau de o atentie sporita la detaliile de constructie. Tot ce trebuie sa faci este sa pipai textilele, sa te uiti cu atentie la detaliile de constructie si sa iti imaginezi de fiecare data cum ar fi sa porti acea piesa de lenjerie de-a lungul unei perioade indelungate (cum ar fi o calatorie de o noapte cu trenul sau in timp ce conduci).