Multi dintre noi consideram piesele de lenjerie femei ca fiind un accesoriu zilnic in care trebuie sa investim, mai ales din punct de vedere al calitatii. Dar, la fel cum exista piese de imbracaminte unicat ce sunt considerate mai mult opere de arta decat ceva ce am putea purta pe strada sau la petreceri, tot la fel exista si piese de lenjerie.

Unele dintre ele sunt fabuloase si minutios lucrate, adevarate bijuterii (literalmente) si surse eterne de mirare si dezbatere. Hai sa vedem astazi impreuna cele mai scumpe piese de lenjerie din toate timpurile!

1. Un costum de baie de 30 de milioane de dolari

Aceast costum de baie este o bijuterie de corp, creata de Susan Rosen pentru numarul special dedicat costumelor de baie al Sports Illustrated din 2012. Piesa, creata din diamante, a fost evaluata la suma de 30 de milioane de dolari, devenind cel mai scump costum de baie produs vreodata.

sursa foto: www.si.com

2. Setul de lenjerie din Cartea Recordurilor

Victoria’s Secret este faimoasa firma care lanseaza colectiile de lux (si arta) denumite Fantasy Bras. Sutienele si piesele fanteziste ale companiei se numara in topurile celor mai scumpe si extravagante piese de lenjerie din lume, dar nimic nu se compara cu setul “Red Hot Fantasy Bra” purtat pe podium de supermodelul Gisele Bündchen in anul 2000.

Setul a fost creat din satin rosu si decorat cu peste 1300 de pietre pretioase, dintre care multe au fost rubine thailandeze de peste 300 de carate. Evaluat la 15 milioane de dolari, setul detine recordul pentru cel mai scump si mai extravagant compleu creat vreodata.

sursa foto: www.vogue.com

3. Sutienul de 12 milioane de dolari

Tot Victoria’s Secret se afla si pe locul trei al acestui top cu un sutien de 12 milioane de dolari – confectionat din diamante si purtat pe podium de frumoasa si celebra Heidi Klum in 2001 in cadrul prezentarii clasicei linii Fantasy. Sutienul incrustat cu diamante a fost evaluat la 12.5 milioane de dolari si i-a castigat lui Heidi Klum un nou nivel de celebritate mondiala greu de realizat sau egalat.

sursa foto: www.thesun.co.uk

4. Bustiera de un milion de euro

Prezentata lumii ca cea mai scumpa bustiera la momentul respectiv, bustiera creata de designer-ul Anamika Khanna in colaborare cu firma de diamante ORRA reprezinta o adevarata bijuterie. Piesa de lenjerie a fost confectionata manual si decorata cu diamante belgiene, si este greu de purtat, datorita greutatii ei. Dupa 6 luni de munca intensa, piesa a fost prezentata la un show de moda in 2010 de catre fotomodelul indian Anjali Lavania. Ulterior, o productie de film Bollywood a prezentat aceeasi bustiera, purtata insa de actrita Malaika Arora.

sursa foto: therichest.com

Desigur, exista nenumarate alte piese de lenjerie unicat, scumpe si… deloc purtabile. O mentiune in acest top merita si centura de castitate din aur, perle si diamante creata de bijutierul Uwe Koetter pentru un client anonim din Africa de Sud in anul 2002.

Piesa, evaluata la 20.000 de dolari, este sexy si interesanta, dar cu siguranta nu poate fi un accesoriu practic. Doamna misterioasa care a primit acest cadou cu siguranta ca a fost cel putin surprinsa!