De multe ori am discutat despre lenjeria intima si cele mai bune metode de a o alege si purta. A venit insa momentul sa analizam modurile in care protejam, curatam si organizam lenjeria pentru ca aceasta sa nu se degradeze in timp.

Daca ai investit in lenjerie de calitate, atunci trebuie sa faci orice posibil pentru a o pastra in mod corespunzator. Ingrijirea lenjeriei nu inseamna numai prelungirea vietii acesteia, ci si mentinerea starii tale de sanatate. In afara unei igiene corespunzatoare, tratarea corecta a lenjeriei scade riscul de a suferi de alergii, iritatii, eczeme sau reactii de inrosire a pielii.

Iata sfaturile noastre:

1. Daca eticheta de pe lenjerie o permite, spala lenjeria la un program scurt, de 30 de grade pentru piesele putin purtate si 60 de grade pentru cele mai murdare. Caldura afecteaza fibrele elastice care se gasesc in componenta lenjeriei tale. De asemenea, atunci cand o usuci, nu o lasa in bataia directa a soarelui pe timpul verii, deoarece se poate decolora.

2. Nu calca lenjeria decat daca este de bumbac. In general, lenjeria pentru barbati contine mult bumbac si este pretabila la calcat - cu toate acestea, ai grija sa nu setezi temperatura fierului de calcat pe un nivel mare.

3. Nu folosi niciodata clor sau inalbitor atunci cand iti speli lenjeria intima, chiar daca vrei ca piesele albe sa straluceasca de curatenie. Daca ai pielea sensibila si lenjeria nu se clateste corespunzator la masina de spalat, risti sa dezvolti iritatii ale pielii. In plus clorul distruge in timp tesaturile.

4. Alege un detergent lichid care nu contine agenti de stralucire mai ales atunci cand este vorba despre lenjeria inchisa la culoare si asigura-te ca folosesti produse de spalare cu actiune delicata.

5. Nu duce lenjeria la curatatorie. Desi este putin probabil sa o speli la mana, asa cum se recomanda de fapt, masina de spalat este de preferat curatatoriei chimice.

6. Maiourile trebuie prespalate in cazul in care au urme de deodorant sau transpiratie pe ele. In cazul in care observi pete galbene la subrat sau pe piept, cauzate de diverse produse cosmetice de ingrijire, trateaza petele de pe orice model de maiou pentru barbati cu solutii speciale inainte de a-l spala la masina.

7. Organizeaza-ti lenjeria in cutii speciale si organizatoare de dulap pentru o mai buna mentinere a acesteia. Organizarea, curatarea si mentinerea lenjeriei intime intr-o stare optima sunt esentiale pentru a ii prelungi viata. Cu toate acestea, inlocuirea pieselor devine obligatorie atunci cand acestea devin deteriorate sau nu se mai ridica la standardele de calitate.

Tu cum iti mentii si iti organizezi lenjeria? Stii si alte trucuri pentru a ii prelungi viata? Folosesti si alte metode de curatare si intretinere a acesteia?