Bumbacul este un material textil folosit in peste 50% din productia de haine si confectii la nivel mondial. Utilizat din cele mai vechi timpuri, bumbacul este un material pretios si extrem de benefic pentru organism si starea noastra de sanatate.

Astazi vom vedea 5 motive pentru care sa iubesti bumbacul si sa il cauti in componenta tuturor hainelor, obiectelor de lenjerie intima, lenjeriilor de pat si altor tipuri de confectii pe care le achizitionezi.

1. Bumbacul lasa pielea sa respire

Aceasta este principala proprietate a bumbacului si una din cele mai importante calitati ale sale. Atunci cand cauti sutiene sau orice fel de lenjerie intima si haine, uite-te cu atentie la proportia de bumbac.

Acest material permite o foarte buna circulatie a aerului la nivelul pielii, tinand transpiratia departe. Mai mult, permite porilor epidermei sa respire in voie, absorbind transpiratia si tinand caldura la distanta.

2. Bumbacul este hipoalergenic

Un al doilea mare avantaj al bumbacului este ca acesta e rezistent la acarienii din praf, fiind hipoalergenic. De aceea, persoanele care sufera de astm, de exemplu, aleg numai haine si lenjerie intima din bumbac. In plus, cei cu epiderma sensibila si predispusi la iritatii sau alergii ale pielii prefera acest material deoarece ii face sa se simta confortabil si protejati de praf si alte impuritati alergene.

3. Bumbacul este rezistent la uzura

Hainele de bumbac, lenjeria intima (boxeri, sutiene, chiloti, maieuri, pijamale), lenjeria de pat si alte produse textile sunt foarte rezistente la uzura. Acest lucru inseamna nu doar ca sunt rezistente la purtat, ci si la spalari repetate.

Fiind o fibra naturala, bumbacul face fata cu succes uzurii, pastrandu-si toate calitatile si proprietatile pe termen lung.

4. Bumbacul se combina foarte usor cu alte materiale

Numeroase haine si obiecte de lenjerie intima contin combinatii de bumbac cu alte materiale, cum ar fi lycra, matasea, fibre elastice. Bumbacul creste calitatea si durabilitatea materialelor sintetice, permitand in continuare o foarte buna circulatie a aerului la nivelul pielii.

5. Bumbacul este un material ecologic

In ultimii ani se pune un foarte mare accent pe bumbacul ecologic, netratat cu pesticide sau ingrasamant, perfect pentru confectionarea de hainute pentru nou nascuti si copii. Chiar si bumbacul neecologic este una dintre cele mai sanatoase si naturale fibre existente in lume, fiind biodegradabil si reprezentand o resursa regenerabila.

Fiind foarte usor de procesat si de refolosit, bumbacul este unul dintre cele mai eficiente materiale existente, din punct de vedere al costului. Usor de spalat si sterilizat, bumbacul este cel mai bun prieten al sanatatii tuturor, de la sugari la adulti.

Tu iti cumperi lenjerie si haine din bumbac? Care sunt cele mai mari avantaje pe care le-ai observat pana acum?